• Videochat in Cluj
  • 21 iulie 2017

Videochat-ul m-a ajutat să cunosc lumea!

Când m-am apucat să fac vodeochat, eram o studentă destul de săracă, străină în Cluj, care privea cu jind la toate tentațiile pe care le avea acest oraș de oferit. Am încercat să-mi caut de lucru într-una dintre multinaționalele de aici. Nu aș fi avut probleme să mă integrez sau să mă deprind cu munca de acolo, pentru că mereu am avut capacitatea de a învăța repede. Însă programul multinaționalelor este fix și se suparpune peste cel al facultății. Nu vreau, totuși, să renunț la studii doar de dragul de a sta închisă într-un birou, făcând muncă repetitivă opt ore pe zi. Iar despre salariu chiar nu am cuvinte.

După ce m-am resemnat cu ideea că voi duce o studenție anostă, finanțată doar din bursa care știm cu toții că nu este prea mare și de părinți, mi-am spus că ar fi o idee să încerc și videochat-ul. Până la urmă, nu mi-ar strica un salariu respectabil, iar munca, din ce auzisem, e chiar plăcută. Stai toată ziua, vorbești cu oameni, mediul este confortabil, spre deosebire de acele birouri de unde nu te alegi decât cu dureri de spate și ochi obosiți... Așa că am dat o șansă unui loc de muncă în videochat. Vreau să spun că mi s-a schimbat complet viața.

În primul rând, am cunoscut oameni faini cât să nu mă plictisesc toată viața. Fiecare prieten al meu este din alt colț al lumii și are particularitățile lui care nu pot fi decât interesante. Cum altfel să cunoști o cultură străină, dacă nu vorbind chiar cu oamenii din zona respectivă? Apoi, programul și salariul mi-au permis nu doar să mă țin de facultate cum trebuie, dar am putut să plec în vacanțe prin tot felul de locuri frumoase, să vizitez, să-mi îmbogățesc cultura. Iar când am avut chef să mă distrez, am putut s-o fac și pe asta. Consider că videochat-ul m-a ajutat foarte mult să cresc, să mă dezvolt ca persoană și să gust din toate lucrurile interesante pe care viața le are de oferit. Chiar aș recomanda prietenelor mele să încerce și un asemenea job!

Cele mai citite