• Videochat in Cluj
  • 15 septembrie 2017

Plăcerea unei cariere în Videochat

videochat

Bună. Sunt Iulia și am 25 de ani. Încă de când am început facultatea, mi-am dat seama că nu mai este cazul să stau pe banii părinților, care se străduiau din greu să-mi trimită, lunar, câțiva bănuți care abia dacă-mi ajungeau pentru plata căminului și pentru câte ceva de mâncare. De ce să îi aduc și pe ei la sărăcie, în timp ce viața mea nu este,  nici ea, pe roze, când puteam să am lumea la picioarele mele, lucrând câteva ore pe zi în videochat? La început, mi s-a părut prea frumos ca să fie adevărat. Mulți colegi lucrau deja în corporații, câte 9, 10, 12 ore pe zi și abia se puteau întreține, iar eu, cu patru ore, urma să câștig atât de mult? M-am dus la interviu, că nu aveam nimic de pierdut.

Atmosfera din studio este foarte faină. Fetele sunt de treabă, gata oricând să te ajute și să fie alături de tine. Nu există rivalități între noi. Totul depinde de cât și cum reușim să lucrăm, nu e ca și când ne-am fura una alteia clienții. Dimpotrivă, cu cât merge mai bine afacerea, cu atât mai bine suntem și noi plătite, pentru că nouă ne revin procente importante din comisioane. Atmosfera, nu mai zic. Când luăm câte o pauză, ne adunăm toate, râdem, facem schimb de experiențe... Este plăcut să nu te streseze nimeni, ca în multinaționale.

Acum, după șase ani de videochat, îmi permit să călătoresc oriunde sau chiar să-mi iau o casă. Prefer, totuși, să văd lumea. După ce termin de văzut toate locurile de pe lista mea, care mai degrabă se lungește decât se scurtează, poate am să mă așez undeva. Între timp, adun bani pentru ziua aceea în care mă voi retrage într-o căsuță liniștită pe malul unei mări calde.

Cele mai citite